google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

TRY//ACT

Jonge denkers & doeners kunnen hier samen hun talenten ontdekken, inspiratie opdoen en overgaan tot actie. #impACT

Met TRY//ACT gaat Youca in samenwerking met Globelink een traject aan waarbij jongeren zich verdiepen en cre-actief aan de slag gaan met een mondiale uitdaging. Dit jaar is die uitdaging duurzame voeding (#feedthefuture), in samenwerking met Rikolto (https://youca.be/project2022).

 

 

Om jongeren en hun ideeën een eerlijke kans te geven, leidt Rikolto jongeren in het globale zuiden op tot landbouwondernemers. Zij worden lokale boeren en ondernemers die met innovatieve oplossingen bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Rikolto bouwt samen met lokale partnerorganisaties Generation Food Incubators in steden over de hele wereld. Jongeren die dromen van een eigen voedingsonderneming of die al een kleine onderneming aan het uitbouwen zijn, worden samengebracht met experts en succesvolle bedrijven en ondernemers. Zij creëren een stimulerende omgeving om sociale vaardigheden te ontwikkelen (leiderschap, samenwerking…), begeleiden hen inhoudelijk en ook bij het uitbouwen van een succesvolle onderneming.

Jonge denkers & doeners kunnen in TRY//ACT samen hun talenten ontdekken, inspiratie opdoen en overgaan tot actie met #impACT. Ze kunnen hun talenten versterken en door teamwerk hun oplossingen en acties op de uitdagingen afvuren. TRY//ACT is een traject dat we samen aangaan. We maken kennis met inspirerende organisaties en mensen, verleggen onze grenzen, ondernemen actie... En als kers op de taart dagen we jongeren uit om samen met ons, tijdens de Youca Action Day, aandacht te vragen voor het belang van duurzame voeding voor jongeren wereldwijd. #impACT
 

* TRY//ACT wordt mogelijk gemaakt met de steun van het European Solidarity Corps-programma van de Europese Unie.

Voor wie?​

Jongeren tussen de 16 en 26 jaar,
met interesse voor het thema, engagement en concrete actie​

Meedoen?

noluenn[at]globelink.be

Meer info

NOLUENN3.png
en_european_solidarity_corps_logo_cmyk.png
YOUCAmp-9.jpg
YOUCAmp-12.jpg
TRY--ACT-9.jpg
TRY--ACT-7.jpg
bottom of page