google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
 

TRY//ACT

Jonge denkers & doeners kunnen hier samen hun talenten ontdekken, inspiratie opdoen en overgaan tot actie. #impACT

Met TRY//ACT gaat YOUCA in samenwerking met Globelink een traject aan waarbij jongeren zich verdiepen en creactief aan de slag te gaan met een mondiale uitdaging, dit jaar 'gelijke kansen en non-discriminatie'. Jonge denkers & doeners kunnen bij TRY//ACT hun talenten versterken en door teamwerk hun oplossingen en acties op de uitdagingen afvuren. TRY//ACT wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidies van het European Solidarity Corps.

In 2021 richten we onze pijlen op 'gelijke kansen en non-discriminatie'. Iedere jongere heeft kracht, iedere jongere heeft dromen, plannen en talenten en iedere jongere moet de kans krijgen die te ontplooien. Miljoenen jongeren hier, in de Filipijnen en Brazilië krijgen te maken met discriminatie op basis van gender, geaardheid, afkomst, geloof, huidskleur... Hier gaan we niet mee akkoord. Jongeren mogen, of liever moeten, meer #impACT hebben in de maatschappij.

Hoe zorgen we, als jongere, ervoor dat er met onze mening wordt rekening gehouden en dat we op een actieve manier kunnen participeren in onze maatschappij? Wat betekent ‘gelijke kansen en non-discriminatie’ in België voor ons en welke organisaties gaan hiermee aan de slag?

Over deze vragen buigen we ons in 2021. TRY//ACT is een traject dat we samen aangaan. We maken kennis met inspirerende organisaties en mensen, verleggen onze grenzen, ondernemen actie,... En als kers op de taart dagen we 100 jongeren uit om samen met ons, tijdens de YOUCA Action Day, aandacht te vragen voor het belang van 'gelijke kansen en non-discriminatie' voor jongeren wereldwijd. #impACT

 

* TRY//ACT wordt mogelijk gemaakt met de steun van het European Solidarity Corps-programma van de Europese Unie.

Voor wie?​

Jongeren tussen de 16 en 26 jaar,
met interesse voor het thema, engagement en concrete actie​

Meedoen?

noluenn[at]globelink.be

Meer info?

https://youca.be/actie/tryact-inspiratie-brainstorm-en-actie

tryact.png
en_european_solidarity_corps_logo_cmyk.png
YOUCAmp-9.jpg
YOUCAmp-12.jpg
TRY--ACT-9.jpg
TRY--ACT-7.jpg