google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

KRAS DELUXE 

De Auteurs

In de kijker: de enige echte pod-KRAS-t!

KRAS DELUXE - upcoming:

2.png

600 jongeren, 36 aanbevelingen voor de (inter-)nationale politiek, die mogen niet onbenut blijven!! In het opvallende KRAS-jaar 2023 hebben we samen met jongeren nagedacht over hoe we hun stem kracht bij kunnen zetten. We hebben gezocht naar manieren om de microfoon terug te geven aan de jongere generatie, en dit hebben we bereikt in de vorm van een podcast. In deze podcast onderzoeken we het thema 'identiteit', met subonderwerpen klasse, cultuur en gender. Luister mee naar de KRASSE mening van de jeugd! Want zij zijn de toekomst, en de toekomst is van hun!

Beluister de pod-KRAS-t op -->

Spotify

Soundcloud

Ma amai, dat is echt deluxe ze!

Het geweldige KRAS Deluxe-traject gaat officieel van start op zaterdag 27 januari op het kantoor van Globelink. Daar zullen we alle jongeren te samen brengen die zich willen engageren voor de aanloop naar 't Plenum (b)XL 2024. Deze startdag houdt een toffe teambuilding in, met een gezamenlijk middagmaal, brainstorm-momenten en de mogelijkheid om jullie meningen te verzamelen over KRAS. Heb je interesse in het mee helpen uitwerken van het Plenum? Ben je bereid een Voorzittersrol op te nemen of werk je liever achter de schermen mee? Breng je graag de dag in beeld of heb je toffe ideeën om KRAS nog aantrekkelijker te maken? Denk jij al aan de volgende stap en heb je suggesties om de meningen en aanbevelingen van jongeren te verspreiden? Wacht niet langer, KRAS Deluxe is er voor jou!

Kan je niet wachten en wil je graag al jouw steentje bijdragen? Of ben je vooral geïnteresseerd in het uitwerken van de nieuwe map? Top! Alvorens we de Startdag doen, zullen we in het eerste semester al 'De Auteurs' opstarten. Met de auteurs trachten wij de meningen en suggesties van de nieuwe KRASmap te intigreren. Denk aan interviews met politici, toffe gesprekken met experts, het schrijven van opiniestukken of zelfs poëzie. Samen zorgen we ervoor dat het nieuwe KRASthema de beste intrede kent. En hier nog even een nieuwigheid voor de trouwe lezer, het nieuwe KRASthema van 2024-2025 zal 'Mensenrechten' zijn! Hoera!

Afspraak op woensdag 18/10! Volg de socials voor meer informatie!

Plenum Crew
De Megafoon
De Persploeg

Het puntje van een scherpe pen is `t felste wapen dat ik ken! Ben je geïnteresseerd in mondiale thematieken? Schrijf je graag over thema’s die ertoe doen? Heb je vooral heel veel zin om samen met andere jongeren het KRAS-thema van volgend jaar uit te werken? Dan ben je bij De Auteurs aan het juiste adres! We bedenken discussievragen, gaan op onderzoek bij bedrijven en organisaties die ons input geven en proberen een kwalitatieve map te schrijven. Jongeren van de derde graad gebruiken deze map het jaar nadien als instrument om zich te verdiepen in dit specifieke KRAS-thema. 

De Auteurs

29983704_1840577249568186_72138739044253

Plenum (b)XL 2023, de grootste jongerenconferentie ooit, de grote slotdag van KRAS, wordt voor, maar ook door jongeren georganiseerd. Dat is het uitgangspunt van de Plenum-crew. (1000 mensen; jongeren, experts, politici, pers,... dat kunnen we niet zonder jou aan!) Je leidt niet alleen de dag zelf in goede (acht)banen, maar helpt bijvoorbeeld ook met het mailen... van politici, experts en bezoekers! Of je zit een commissie voor of zelfs de plenaire zitting! Je helpt als onthaalmedewerker aan de balie of bij de ontvangst van politici en experts. Als je wil voorzitten moet je zeker 3 sessies aanwezig zijn om goed voorbereid te zijn. 

Plenum Crew

280101397_364204839071239_8139627236126739312_n.jpg

600 jongeren, 36 aanbevelingen voor de (inter-)nationale politiek, die mogen niet onbenut blijven, breinstorm mee over wat we allemaal met dé mening van de jongeren kunnen doen na Plenum (b)XL 2023? Een exclusief debat met politici en experts over de aanbevelingen van 600 jongeren? Een voorstelling op de Vlaamse Jeugdraad? Een onverwachte creatieve actie op straat?... Dat beslissen jullie zelf! Want de mening van jongeren is en blijft belangrijk!!!

De Megafoon

PLENUM_2022-29.jpg

Een scherpe pen? Een arendsoog voor cadrage en filters? De scherpste BartSchols-vragen voor een interview? Meer influencing dan Ariana Grandé? We zoeken fotografen, interviewers en  sociale media experts voor,  tijdens en of na het Plenum (b)XL 2023 - de grootste jongerenconferentie die de mening van KRASsers in de kijker zetten. Op Plenum (b)XL zijn jullie de hotspot van de dag die de buitenwereld bestookt met meningen van KRASsers, opmerkingen van politici, foto's van het geheel én zoveel meer. Hoe jullie dit doen, beslissen jullie zelf.

De Persploeg

PLENUM_2022-35.jpg
bottom of page