google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

KRAS DELUXE 
UPCOMING: sessie stampmedia en debatdag thema conflict

KRAS Deluxe

De Auteurs

KRAS DELUXE - upcoming:

Ma amai, dat is echt deluxe ze!

In KRAS DELUXE bieden we verschillende "neventrajecten" aan, naast het reguliere KRAS-traject dat lokaal in jouw stad/gemeente plaatsvindt. Gaande van meedraaien in een persploeg, voorzitten op Plenum b(XL), gevolg geven aan de aanbevelingen van Plenum b(XL) door over te gaan tot actie én meewerken aan de nieuwe map en het thema van het volgende KRAS-jaar. Meer uitleg over de speciale trajecten vind je onderaan de pagina!

Belangrijk om te weten is dat je sinds dit jaar kan aansluiten waar en wanneer je wil. Wil je graag enkel naar het testrollenspel van de auteurs komen omdat het te druk is met andere hobby's? Geen probleem! Of wil je graag zowel voorzittertechnieken als skills van de persploeg aanleren? Welkom op elke sessie waar je zin in hebt! Daarom vind je hier een overzicht van de komende sessies en kan je je telkens via de bijhorende Google Form inschrijven voor de sessie(s) waar jij graag naartoe wil.

Nog belangrijker: zit jij momenteel niet in een KRAS-traject? Deed je vroeger/ooit mee aan KRAS of ken je KRAS helemaal niet maar heb je interesse in het thema en spreken deze sessies jou wel aan? Weet dat je dan ook SUPER welkom bent om deel te nemen! KRAS Deluxe verzamelt jongeren uit verschillende groepen over Vlaanderen, dus we zijn allemaal nieuw voor elkaar en zijn allemaal kei-enthousiast om gelijkgestemde jongeren te ontmoeten. Niet twijfelen, kom gewoon eens af!

Plenum Crew

Links zie je een overzicht van de geplande KRAS Deluxe-sessies. Ook al was je niet op de vorige sessie, kan je gewoon aansluiten op de volgende of op de sessie die jou aanspreekt. 

Hieronder volgt wat specifiekere info over de sessies die eraan komen. Hopelijk zien we je daar eens!

WORKSHOP VIDEOTECHNIEKEN OP DE SMARTPHONE 15/03

Tijdens deze workshop zullen jullie de kans krijgen om alles te weten komen over wat de mogelijkheden zijn voor jouw smartphone: foto's, filmpjes, monteren, reelz/tiktok/youtube-shorts,... Voor elk wat wils. Want om het in de woorden te zeggen van Stampmedia: "Een smartphone volstaat dikwijls al om media te maken, als je hem maar slim gebruikt. De mooiste foto’s maken en bewerken met je toestel, leren filmen en monteren, zelfs podcasts maken met je smartphone… De mogelijkheden zijn eindeloos."

 

Jeugddienst Globelink geeft jullie dan ook graag de kans om - geheel gratis en met reiskosten terugbetaald - meer te weten over deze wonderlijke wereld.

 

PRAKTISCH:

- De workshop gaat door van 14u30 tot 17u, op woensdag 15 maart.

- We spreken af om 13u45-14u aan het hoogste perron van station Antwerpen-Centraal (bij perrons 1,2,3 en 4) ==> we zullen herkenbaar zijn aan de vlag.

- Het is een 10-tal minuutjes stappen naar het kantoor van Stampmedia vanuit het station: Site Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen

Bekijk zeker eens de site van onze partner: https://www.stampmedia.be/nieuws

Zin om af te komen? schrijf je in via deze form: https://forms.gle/xNMeZhbeE8ct7U6cA

Nog geen KRAS Deluxe/geen zin in een volledig traject/ maar wel enorme interesse in deze workshop? Geen probleem! Deze workshop is volledig open en vrijblijvend. Wij kijken er naar uit om jullie te verwelkomen!

De Megafoon
De Persploeg

OEFENDEBAT KRAS-MAP CONFLICT 18/03

Zin om nog eens stevig te debatteren? Zijn de rollenspelen in jouw KRAS-traject al voorbij en mis je ze al? Of heb je nog nooit aan KRAS deelgenomen en ben je kei benieuwd hoe zo'n rollenspel eraan toe gaat?

Op zaterdag 18/03 komen we samen op Jeugddienst Globelink en gaan we terug rond de debattafel zitten. We doen dit echter niet zomaar! We testen de kersverse eerste versie van de nieuwe KRAS-map uit. Dit zal allemaal draaien rond het thema CONFLICT, en we zullen de gloednieuwe rollen uittesten en evalueren na ze grondig te leren kennen op de allerbeste manier: in een rollenspel!

 

Is KRAS nieuw voor jou? Geen enkel probleem, iedereen met zin in een debat of interesse in het thema conflict is welkom! We nemen de tijd om iedereen die komt mee te nemen in het KRAS-traject, de inhoud van de nieuwe map en de KRASSE debatcultuur. 

 

Dus denk: interessante debatten, input geven over de map die volgend schooljaar door 600 leerlingen wordt gelezen, coole nieuwe mensen leren kennen en uiteraard hapjes en drankjes :-)

 

PRAKTISCH:

- De sessie gaat door van 13u tot 17u, op zaterdag 18 maart.

- We spreken af op Jeugddienst Globelink (Onderwijsstraat 126B, Anderlecht), 5 minuutjes wandelen van Brussel-Zuid!

- Er zal geen lunch zijn, maar wel hapjes en drankjes voor tussen het debatteren door.

- Zin om af te komen? schrijf je in via deze form: https://forms.gle/xNMeZhbeE8ct7U6cA

SEE YOU THERE!

Het puntje van een scherpe pen is `t felste wapen dat ik ken! Ben je geïnteresseerd in mondiale thematieken? Schrijf je graag over thema’s die ertoe doen? Heb je vooral heel veel zin om samen met andere jongeren het KRAS-thema van volgend jaar uit te werken? Dan ben je bij De Auteurs aan het juiste adres! We bedenken discussievragen, gaan op onderzoek bij bedrijven en organisaties die ons input geven en proberen een kwalitatieve map te schrijven. Jongeren van de derde graad gebruiken deze map het jaar nadien als instrument om zich te verdiepen in dit specifieke KRAS-thema. 

De Auteurs

29983704_1840577249568186_72138739044253
TEAM-7.jpg

Plenum (b)XL 2023, de grootste jongerenconferentie ooit, de grote slotdag van KRAS, wordt voor, maar ook door jongeren georganiseerd. Dat is het uitgangspunt van de Plenum-crew. (1000 mensen; jongeren, experts, politici, pers,... dat kunnen we niet zonder jou aan!) Je leidt niet alleen de dag zelf in goede (acht)banen, maar helpt bijvoorbeeld ook met het mailen... van politici, experts en bezoekers! Of je zit een commissie voor of zelfs de plenaire zitting! Je helpt als onthaalmedewerker aan de balie of bij de ontvangst van politici en experts. Als je wil voorzitten moet je zeker 3 sessies aanwezig zijn om goed voorbereid te zijn. 

Plenum Crew

280101397_364204839071239_8139627236126739312_n.jpg
Lore website.png

lore[at]globelink.be

600 jongeren, 36 aanbevelingen voor de (inter-)nationale politiek, die mogen niet onbenut blijven, breinstorm mee over wat we allemaal met dé mening van de jongeren kunnen doen na Plenum (b)XL 2023? Een exclusief debat met politici en experts over de aanbevelingen van 600 jongeren? Een voorstelling op de Vlaamse Jeugdraad? Een onverwachte creatieve actie op straat?... Dat beslissen jullie zelf! Want de mening van jongeren is en blijft belangrijk!!!

De Megafoon

PLENUM_2022-29.jpg
NAS GLOBELINK.png

Een scherpe pen? Een arendsoog voor cadrage en filters? De scherpste BartSchols-vragen voor een interview? Meer influencing dan Ariana Grandé? We zoeken fotografen, interviewers en  sociale media experts voor,  tijdens en of na het Plenum (b)XL 2023 - de grootste jongerenconferentie die de mening van KRASsers in de kijker zetten. Op Plenum (b)XL zijn jullie de hotspot van de dag die de buitenwereld bestookt met meningen van KRASsers, opmerkingen van politici, foto's van het geheel én zoveel meer. Hoe jullie dit doen, beslissen jullie zelf.

De Persploeg

PLENUM_2022-35.jpg
TEAM-17.jpg
bottom of page