google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Europinion:
KRAS meets de Europese Verkiezingen

Europa ver van jouw bed? Zeker niet! Jouw opinie is belangrijk. 

 

Ben je benieuwd naar welke thema’s van belang zijn op Europees niveau? Ken jij het verschil tussen het Europees Parlement en de Europese Commissie? Heb je zin om mee te discussiëren over welke maatregelen Europa moet nemen om verdere klimaatopwarming tegen te gaan? Heb jij een mening over de voorwaarden waaraan landen moeten voldoen om toe te treden tot de Europese Unie? Vind jij dat Europa een algemeen Europees rookverbod of leeftijdsgrens voor alcohol mag opleggen aan zijn burgers? En wat kan en moet de Europese Unie volgens jou doen rond pensioenen, minimumlonen, werkloosheidsuitkeringen, enzovoort? Het zijn maar enkele thema’s die aan bod kunnen komen tijdens Europinion! 

 

Doen deze vragen je mond letterlijk openvallen? Heb je hier tot op vandaag nog niet over nagedacht? Dat is helemaal niet erg! We hebben dit evenement in het leven geroepen om samen na te denken, bij te leren en een weldoordacht standpunt in te nemen wanneer je naar de stembus trekt!

Heb je prangende vragen? Of een thema waar je het zeker over wilt hebben gedurende deze namiddag? Dan kan je jouw ideetjes hier droppen:

EUROPINION.png

Concreet

 

  • Inhoud? Jongeren informeren over het belang van de Europese Verkiezingen & debatteren over thema's die ertoe doen met Europese Parlementsleden.

  • Wanneer? Woensdag 31 januari 2024, 14u00-17u30

  • Waar? Een commissiezaal van het Europees Parlement

  • Maximum aantal inschrijvingen: 150 deelnemers.

  • Inschrijven kan vanaf 6 november, 12u30 stipt! Wees er snel bij want vol is vol!

 

Vragen? kras@globelink.be 

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Jeugddienst Globelink en het Bureau van het Europees Parlement in België.

download.png
bottom of page