google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Plenum (b)XL 2024

CONFLICT

Op vrijdag 26 april palmden jongeren voor één dag de Senaat, de Kamer en het Vlaams Parlement in. Dat het die dag alle hens aan dek was, had alles te maken met het project KRAS. Dit is een rollen- en discussiespel waarbij honderden jongeren uit 21 verschillende KRASgroepen een jaar lang vrijwillig debatteerden rond één centraal thema. Dit jaar was dat conflict.

Als resultaat van het Plenum (b)XL 2024 kwam Het Jong Besluit tot stand, rond het thema conflict. Het Jong Besluit van KRAS bevat de oplossingen, ideeën en aanbevelingen van zo’n 476 jongeren, experts en politici over het thema conflict, op Vlaams, nationaal en mondiaal vlak. Deze aanbevelingen zijn het resultaat van een jaartraject waarin deze jongeren debatteren vanuit verschillende invalshoeken. In aanwezigheid van politici en experts werden deze concrete beleidsaanbevelingen op Plenum (b)XL 2024 gewikt, gewogen en gestemd.

Kijk maar gerust hieronder welke straffe quotes en beleidsaanbevelingen de jongeren dit jaar formuleerden en gebruik het als leidraad!

OOK BENIEUWD NAAR DE AANBEVELINGEN VAN MEER DAN 476 MENSEN?!

Download hier Het Jong Besluit 2024!

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN HET PLENUM (b)XL 2024

IMG_6402.jpg

Foto's #Plenum24

De filmpjes van 2024 zijn we nog aan het bewerken! Maar nieuwsgierig naar de editie van 2023? Bekijk ze dan hier!

bottom of page