De aarde kan maar een bepaalde hoeveelheid Co2 meer aan alvorens feedbackloops in gang treden. IPCC-rapporten geven aan dat, indien we de grens van 1,5°C gaan overschrijden, we een kantelpunt tegenkomen. Bepaalde systemen (zoals de permafrost,…) houden op dit ogenblik massaal broeikasgassen vast. Een temperatuurstijging van twee graden zal een domino-effect veroorzaken. In plaats van opwarming af te remmen, zullen deze systemen als een katalysator beginnen werken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat overheden, overal ter wereld, slagkrachtiger kunnen optreden? Hoe zorgen we ervoor dat landen bereid zijn om de CO2-uitstoot met 45% te beperken tegen 2030, zodat feedbackloops niet eens de kans krijgen om in gang te treden?
top of page
Goesting om te discussiëren over een actueel thema (klimaat, social justice, dekolonisering, gender, identiteit, migratie,...)? Benieuwd naar de mening van anderen over een onderwerp waar jij nog mee worstelt? Zit je met een prangende vraag en ben je op zoek naar antwoorden? Zin om te brainstormen over een actie?
Dan ben je hier op het juiste (web)adres! Stel al je vragen op dit discussieforum & ga in gesprek met andere jongeren.
Voor de creatievelingen onder ons: wil je een foto maken van jouw favoriete slogan na een hevige betoging? Sta je te popelen om jouw knettergekke cartoon met ons te delen? Wil je een inspirerend gedicht de wereld in sturen?
Laat je maar volledig gaan op ons Creatief Forum!
bottom of page
Volgens mij zullen we nog harder door de klimaatverandering moeten getroffen worden voordat we echt iets gaan doen ertegen.
We kunnen al decennia niet solidair zijn in de strijd tegen problemen waaronder ook de klimaatverandering.
Plots worden er wel regels opgelegd en is het grootste deel van de bevolking wel solidair. Enkel en alleen omdat er een onbekend virus ons pad kruist. Omdat er in andere landen een groot aantal doden, mensonwaardige situaties enzovoort plaatsvonden. Pas dan waren we wel bang genoeg om ons gedrag grondig aan te passen.