google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Climate Youth Reporters

Ontdek en verspreid de stem van de ‘klimaatgeneratie’

Reportages, debatten, cinema en zoveel meer rond SDG 13 - klimaatactie! Daar werkten we naartoe met een groepje reporters. We gingen met een kritisch oog en oor langs bij voor- en tegenstanders van de klimaatgeneratie, we luisterden en vormden een eigen mening. We kozen ervoor drie thema’s naar voor te schuiven en hierrond zowel jongeren, als een expert, als bestaande acties onder de loep te nemen. Op ons youtubekanaal kan je de oplossingen en handelingen voor de klimaatuitdaging bekijken die jongeren, Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck, minister Lydia Peeters en coördinator Hannes Van den Eeckhout naar voor schuiven voor de thema’s VOEDING, MOBILITEIT en WONEN. Zet je gemakkelijk en laat je meenemen in de klimaat- en media zoektocht van de Climate Youth Reporters!! Check hun playlist hier.

Voor wie?​

Deelnemende jongeren tussen de 16 en 26 jaar,

met interesse voor het thema, engagement en concrete actie

Het youtubekanaal is voor iedereen die het wil bekijken

Meedoen?​ Vragen?

ruth[at]globelink.be

Climate Youth Reporters - Aflevering 2 - Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck
07:33

Climate Youth Reporters - Aflevering 2 - Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck

Climate Youth Reporters Ella en Hrachia gaan in gesprek met onze huidige Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck. Kijk mee en ontdek waar zijn functie uit bestaat, welke acties de overheid moet ondernemen, wat zijn visie is op cohousing, op klimaat en op hoe de Vlamingen woont en zou moeten wonen. De laatste 30 seconden geeft hij een persoonlijke boodschap aan jongeren! Wil je graag zelf je mening geven? Op 6 mei organiseren we de C1000 waar we met jongeren, experts en politici in gesprek gaan rond al onze afleveringen. Wees welkom of geef een reactie als input voor het debat. Elke dinsdag- en donderdagavond om 18u - Aflevering van de CYR - tussen 17/03/20 en 16/04/20! Let's connect! Instagram - @globelink_vzw Facebook - @jeugddienst.globelink Twitter - @Globelink Wie zijn de Climate Youth Reporters? 14 jongeren vonden dat jongeren en klimaat niet altijd in een positief daglicht worden gezet. Zij geloven in de kracht van jongeren! Ze onderzochten het overkoepelende klimaatthema en besloten vanuit drie thema's verder te gaan; wonen, voeding en mobiliteit. Samen met Globelink trokken de reporters op pad. Ze nemen je graag mee in hun zoektocht, de mening van jongeren en die van de gekozen experts. Wie is Globelink? Jeugddienst Globelink is een landelijke jeugddienst die samen met jongeren in de vrije tijd projecten op poten zet vanuit een mondiale, duurzame invalshoek. Meer weten? Check onze website - www.globelink.be/ Met dank aan Stampmedia voor de ondersteuning!
Climate Youth Reporters - Aflevering 1 - voxpop Wonen
03:57

Climate Youth Reporters - Aflevering 1 - voxpop Wonen

De Climate Youth Reporters (CYR) trekken de straat op en bevragen jongeren rond het thema WONEN. Hoe wonen ze? Hoe willen ze graag in de toekomst wonen? En zijn ze bereid om te investeren in klimaatneutrale woningen/initiatieven? Kijk met ons mee! Wil je graag zelf je mening geven? Op 6 mei organiseren we de C1000 waar we met jongeren, experts en politici in gesprek gaan rond al onze afleveringen. Wees welkom of geef een reactie als input voor het debat. Wil je graag zelf je mening geven? Op 6 mei organiseren we de C1000 waar we met jongeren, experts en politici in gesprek gaan rond al onze afleveringen. Wees welkom of geef een reactie als input voor het debat. Elke dinsdag- en donderdagavond om 18u - Aflevering van de CYR - tussen 17/03/20 en 16/04/20! Let's connect! Instagram - @globelink_vzw Facebook - @jeugddienst.globelink Twitter - @Globelink Wie zijn de Climate Youth Reporters? 14 jongeren vonden dat jongeren en klimaat niet altijd in een positief daglicht worden gezet. Zij geloven in de kracht van jongeren! Ze onderzochten het overkoepelende klimaatthema en besloten vanuit drie thema's verder te gaan; wonen, voeding en mobiliteit. Samen met Globelink trokken de reporters op pad. Ze nemen je graag mee in hun zoektocht, de mening van jongeren en die van de gekozen experts. Wie is Globelink? Jeugddienst Globelink is een landelijke jeugddienst die samen met jongeren in de vrije tijd projecten op poten zet vanuit een mondiale, duurzame invalshoek. Meer weten? Check onze website - www.globelink.be/ Met dank aan Stampmedia voor de ondersteuning!
Climate Youth Reporters - Aflevering 3 - Winterbar Tout Koer
04:36

Climate Youth Reporters - Aflevering 3 - Winterbar Tout Koer

De bevraging bij jongeren rond het thema wonen en het gesprek met Leo Van Broeck deed de Climate Youth Reporters nadenken over ruimtegebruik in het algemeen. Hoe delen wij onze ruimtes in? Wat is publieke ruimte? Welke organisaties krijgen welke ruimte in een dorp/stad? Ze trokken richting Oudergem, waar jongeren van Jeugdhuis Alleman een Winterbar organiseerden, op de speelplaats van de school. Een initiatief dat voor hen gelinkt was aan ruimtegebruik. Benieuwd hoe de deelnemende jongeren dit ervaarden? Kijk mee! Wil je graag zelf je mening geven? Op 6 mei organiseren we de C1000 waar we met jongeren, experts en politici in gesprek gaan rond al onze afleveringen. Wees welkom of geef een reactie als input voor het debat. Elke dinsdag- en donderdagavond om 18u - Aflevering van de CYR - tussen 17/03/20 en 16/04/20! Let's connect! Instagram - @globelink_vzw Facebook - @jeugddienst.globelink Twitter - @Globelink Wie zijn de Climate Youth Reporters? 14 jongeren vonden dat jongeren en klimaat niet altijd in een positief daglicht worden gezet. Zij geloven in de kracht van jongeren! Ze onderzochten het overkoepelende klimaatthema en besloten vanuit drie thema's verder te gaan; wonen, voeding en mobiliteit. Samen met Globelink trokken de reporters op pad. Ze nemen je graag mee in hun zoektocht, de mening van jongeren en die van de gekozen experts. Wie is Globelink? Jeugddienst Globelink is een landelijke jeugddienst die samen met jongeren in de vrije tijd projecten op poten zet vanuit een mondiale, duurzame invalshoek. Meer weten? Check onze website - www.globelink.be/ Met dank aan Stampmedia voor de ondersteuning!
Climate Youth Reporters - Aflevering 4 - voxpop Voeding
05:15
Climate Youth Reporters - Aflevering 8 - Lydia Peeters
06:05
1485335250_wildeganzen-logo-2015-cmyk.jp
fvr_logo_rgb.jpg
eu-logo-eng-alt.png
bottom of page