google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Open Avond

Voor, door & met jongeren

1.png

Fietsliefhebber? Amateurfietser? Een fietser? Of gewoon: een fan van de Meubelfabriek?

Smeer dan zeker je kuiten in en daal af naar de Meubelfabriek voor onze activiteiten tijdens het Velo-festival op 7 en 14 juni!

Voor wie?​

Iedereen, ja echt iedereen

 

Wanneer? 

7 én 14 juni // 17:00- 22:00

 

Waar? 

Meibloemstraat 18

9000 Gent

Prijs?

Gratis

 

Meer info?

renee@globelink.be

fien@globelink.be

Check ons fb-event

Velo-festival?

In aanloop naar het internationale fietscongres Velo-city zet Gent in juni samen met enthousiaste organisatoren het Velo-festival op poten.

Ontdek ze hier!

Zoals je op bovenstaande afbeelding kan lezen organiseren we in samenwerking met de Meubelfabriek, El Laboristo en anderen een avond rond BIKEPACKEN.

- El Laboristo toont je op een ludieke manier hoe jij je fiets uit elkaar kan halen. De jongeren gaan namelijk een wedstrijdje aan met elkaar (of misschien met jou?): om ter eerst je fiets uit elkaar halen!
 

- De Rode Lotus trakteert ons met een knotsgek fietsenparcours waar jij naar hartenlust op kan fietsen.
 

- Tijdens ons eerste panelgesprek geven onze panelleden prijs hoe je niet enkel ecologisch maar ook met een klein budget kan reizen. Stel al je vragen, want zij zullen je verder helpen! Wil je nu graag twee dagen fietsen of meerdere maanden? Voor elk wat wils!
 

- De avond eindigen we de interessante documentaire: Women Don't Cycle. Daarna is er nog tijd voor een drankje en een uitwisseling over de film.

Wij zorgen voor het (gratis) eten en jullie voor de gezelligheid!

Zoals je op bovenstaande afbeelding kan lezen organiseren we in samenwerking met de Meubelfabriek, Borduur en anderen een avond rond HET FIETSBELEID.

- Borduur toont je op een eenvoudige manier hoe jij je fiets uit elkaar kan halen en ook al heb je geen tuin. Vergeet dus zeker je fiets niet, de rest wordt door ons voorzien!
 

- De Rode Lotus trakteert ons met een knotsgek fietsenparcours waar jij naar hartenlust op kan fietsen.

- Tijdens ons tweede panelgesprek geven onze panelleden hun mening over het fietsbeleid in Gent of Vlaanderen. Wil je zelf al lang je mening hierover kwijt of ben je benieuwd naar het beleid? Kom dan zeker af! We voorzien altijd ruimte voor vragen of kritische beleidsaanbevelingen.
 

- De avond eindigen we de interessante documentaire over de fiets (deze wordt nog aangekondigd). Daarna is er nog tijd voor een drankje en een uitwisseling over de film.

Wij zorgen voor het (gratis) eten en jullie voor de gezelligheid!

Op een Open Avond brengt Globelink jeugdwerkers, thematische partners en jongeren samen

rond maatschappelijke thema’s. Elke Open Avond geeft Globelink een podium aan projecten van

jongeren die binnen een bepaald thema en/of leervraag passen. De thema’s van de Open Avond

zijn gelinkt aan de thema’s waar Globelink op dat moment mee werkt. We willen hier jongeren hun projecten in de kijker zetten, mensen thematisch samenbrengen en doorheen de ontmoeting elkaar laten inspireren.

Onze vorige Open Avond:

 

DINSDAGAVOND 10 OKTOBER- VEERKRACHT

We sloten ons Open Avond seizoen '23 af op dinsdag 10 oktober met een Open Avond rond Veerkracht.


Waarover ging het? Hier een glimp van de avond:
1. A Resilient Exchange: hier kan je meer info vinden.
2. Jef Dolfyn, vrijwilliger bij Globelink, was net afgestudeerd van Brake-Out een driejarig traject van Konekt. Jef vertelde ons hoe hij veerkrachtig blijft in de strijd naar een inclusieve samenleving.

3. De Conflixers: zijn een groep leerlingen in een school die enerzijds andere leerlingen willen inspireren, informeren en ondersteunen. Anderszijds zorgen ze op school ook voor samenhang en uitwisseling. De Conflixers is een project van de Vlaamse Scholierenkoepel.

Locatie: kantoor van Globelink

Adres: Onderwijsstraat 126b, Anderlecht

Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer! Drie minuten wandelen van Brussel-Zuid.

Hier vind je de locatie op Google Maps.

OPEN AVOND 1010(1).png
bottom of page