google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Voel je de nood of de goesting om samen met jongeren lokaal in jouw gemeente of stad een evenement te organiseren rond de lokale, Vlaamse, federale of Europese verkiezingen? 

 

Dan ben je bij Globelink aan het juiste adres!

Open call
Verkiezingsproject

"To vote or not to vote... That's the question..."

Een verkiezingsproject? Wat kan dit project inhouden? 

Letterlijk alles. Maar één ding staat vast: jongeren staan aan het roer en beslissen wat er gebeurt!


Op zoek naar wat inspiratie? Hier enkele voorbeelden: we creëren een pre-stembureau waar jongeren thema’s op de kaart zetten voor de nieuwe legislatuur, organiseren een jongerenfestival over politiek in hun gemeente, gaan het gesprek aan met middenveldorganisaties over wat er lokaal moet gebeuren, stellen aan de hand van een jongerenmanifest eisen op en leggen die voor aan politici, schrijven een open brief naar het bestuur, organiseren een debat met (lokale, Vlaamse, federale) politici, of gooien het over een creatieve boeg en maken eens levensgroot kunstwerk waarbij we aanbevelingen visueel weergeven...


ALLES IS MOGELIJK. Samen met een groep jongeren brainstormen we en werken we toe richting een concreet actieplan, om daarna de actie - in welke vorm dan ook - uit te voeren. 

 

Lijkt dit iets wat in jouw gemeente moet gebeuren? 

Neem dan zeker contact met ons op!

 

 

Waarom een verkiezingsproject van, voor en door jongeren? 

 

Met Globelink geloven we in jongeren en hun kracht om mee te bouwen aan een democratische samenleving. Daarom eisen we graag in de aanloop naar de verkiezingen meer ruimte op voor jongeren en hun ideeën voor hun leefomgeving. We zetten in op een procesmatige aanpak waarbij diverse jongeren aan het roer staan, want zij weten het beste wat beter/anders kan in hun stad of gemeente. We dragen deze ideeën ook naar buiten want Globelink bouwt doorheen het project bruggen tussen jongeren, beleidsmakers en stakeholders. Met een verkiezingsproject willen we enerzijds inzetten op verbintenis, want iedereen en alle meningen zijn welkom. Anderzijds willen we een basis leggen voor een duurzaam beleid, waar jongeren zich thuis voelen.

Globelink on a mission...

jint.png
erasmus+.png
bottom of page