google-site-verification=Zw2gv4l28gIkOdKLm7hxlQ3ICO15bqep7SduYTK1PSA
top of page

Jong Lokaal Kabaal

Hamont-Achel, Zoersel en Beersel doen aan lokale klimaatactie!

Jong Lokaal Kabaal startte met jongeren op te sluiten in een epic escaperoom rond de S(ustainable) D(evelopment) G(oals). Hier ontdekte ze het thema en de subthema’s van klimaat. 

In het vervolgtraject ging de kerngroep per stad of gemeente aan de slag rond de vraag: ‘Hoe kunnen we onze stad/gemeente van de toekomst op vlak van klimaat vormgeven?’. De drie trajecten monden uit in inspirerende acties rond lokale duurzaamheid:

Groepsfoto Zoersel.jpg

Voor wie?
Jongeren tussen de 26 en 26 jaar

​Wanneer? 
Samen overeen te komen 

​Hoe lang?

Vier sessies van 2.5 uur

​Meedoen?

02.527.91.94
fien@globelink.be

De Zoerselse jongeren zetten de actie ‘donderdag = veggiedag’ op poten om vegetarische alternatieven te promoten in basischolen. Ze maakten met kinderen van het 6e leerjaar veggiespreads voor de andere leerlingen van hun school. Hun vet promofilmpje vind je hier.

In het vervolgtraject ging de kerngroep per stad of gemeente aan de slag rond de vraag: ‘Hoe kunnen we onze stad/gemeente van de toekomst op vlak van klimaat vormgeven?’. De drie trajecten monden uit in inspirerende acties rond lokale duurzaamheid:

Foto actie Zoersel.jpg

De Jong Lokaal Kabaal jongeren in Beersel organiseerden een heuse klimaatweek. Voor jongeren van de dere graad middelbaar lanceerden ze elke dag een duuzaamheidsuitdaging zoals ‘maandag plasticvrij’ of ‘woensdag autovrij’. Check zeker eens dit sfeerfilmpje van de start van de actieweek!

Foto actie Beersel.jpeg

In Hamont-Achel opende de jongeren een plantenruilkast ‘Pottenkijkers’. Hier kunnen alle inwoners van de stad stekjes, grote en kleine kamerplanten komen ruilen. Voor sfeerbeelden, check zeker eens hun facebook of instagram.

Plantenbib.jpeg
Groepsfoto H-A.jpeg

Jeugdconsulenten en duurzaamheidsambtenaren versterken de lokale verankering zodat de stem van jongeren weerklinkt in het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Lokale besturen werden gestimuleerd om verder aan de slag te gaan met de inspirerende ideeën van de jongeren. 

 

Benieuwd hoe het in vorige edities van dit traject aan toe ging? Check zeker onze Globaal Kabaal inspiratiebrochure

 

Interesse om een traject zoals in Beersel, Zoersel en Hamont-Achel te organiseren in je eigen stad of gemeente? Heb je een thema waar je graag rond wil werken en hulp bij kan gebruiken? Goesting om samen met jongeren een traject op poten te zetten? Met al deze ideeën, dromen en andere vragen kan je bij Globelink terecht! 

bottom of page