Ecoshizzel 2017"De klok tikt... Sjarlot hoorde de slapende vulkaan al rommelen... Komt het tot een uitbarsting op het einde van de zomer? Dat ligt in jullie handen! Al shizzelend kunnen speelpleinen de vier natuurelementen in balans brengen en een uitbarsting voorkomen."

Sjarlot ontdekte een slapende vulkaan in Speelpleinland. Zolang de vier natuurelementjen in balans zijn, blijft deze in een diepe slaap. Maar als we steeds meer consumeren en vervuilen, krijgen we een tekort aan zuiver water, lucht, vuur en aarde en ... barst de vulkaan uit zijn voegen! Dat is echter buiten Sjarlot gerekend, zij trommelt speelpleinen op om samen de kracht van de natuur te herontdekken.

Ecoshizzel is een wedstrijd tussen verschillende speelwerkingen. Elk jaar daagt Sjarlot de Ecobot, alle speelpleinen in Vlaanderen uit om mee te shizzelen! De leukste en origineelste shizzel wint mooie prijzen & de ere-titel 'groenste speelplein van Vlaanderen'.

In twee uur tijd gaan we aan de slag met een duurzame actie op maat van jouw speelplein en doen we een uitdagingenspel. Het eindresultaat: een gemotiveerde animatorenbende en een masterplan om jullie unieke uitdaging tot een goed eind te brengen.

Tijdens de animatoractiviteit worden de animatoren klaargestoomd om een duurzame actie te voeren op hun speelplein. Wat kan je zoal doen op je speelplein rond water, aarde, lucht en vuur? En hoe draag je zo een druppel, steentje, wolkje of vlammetje bij aan een duurzame wereld? Elk speelplein kiest er een natuurelement uit waarbinnen zij een voorbeeld willen zijn in speelpleinland en shizzelen er op los!

Schrijf je speelplein in voor een knallende Ecoshizzelzomer! Mail naar Thomas@globelink.be voor inschrijvingen, vragen of gewoon omdat je interesse hebt.

De ecoshizzel activiteiten gaan door in juni, juli en begin augustus vraag zeker op tijd je sessie aan!

 

 

 

Praktisch

VOOR WIE?

Animatoren en jongeren vanaf 16 jaar!

WAT?

Jeugddienst Globelink komt bij jullie animatorenploeg een activiteit begeleiden (duurt ongeveer 2.5 uur).
Hierna zitten de animatoren bomvol ideeën en goesting om hiermee aan de slag te gaan met de kinderen op het speelplein!

WAAR?

Op jullie speelplein!

WANNEER?

In juni, juli of augustus (tijdens de week, het weekend, 's avonds,...). Alles is mogelijk!

WAKOSTA?

Voor een sessie betalen speelpleinen €100. Deze kost omvat vervoerskosten voor de begeleider, de materiaalkost en een begeleidingskost. De facturatie hiervoor gebeurt in augustus, indien mogelijk stelt het speelplein hier zelf een bestelbon voor op.

HOE DEELNEMEN?

Interesse in ecoshizzel 2017? contacteer thomas@globelink.be