Portfolio

Nieuwsflash

Vacature: begeleider KRAS (tijdelijke duur)

4/5 de (m/v/x) voor tijdelijke duur. De volledige vacature kan je hier downloaden als pdf of hieronder lezen in deze webpagina...

Gezocht: KRAS(se) MEDEWERKER

---------------------------- GEZOCHT: KRAS(se) MEDEWERKER (m/v/x) Voltijds voor onbepaalde duur ----------------------------- Een pdf van deze vacature kan je hier downloaden . VOOR ONS PROJECT KRAS...

Globelink wenst jullie een ...

#40JAARMENINGENVANJONGEREN

In 2017 blaast KRAS 40 kaarsjes uit! Gevolg? Een feest en 40 dagen meningen via facebook of via onze website! Welkom om alles te volgen, welkom op ons feest!

Portfolio

PLENUM (b)XL 2016

 
 

Het was fantastisch. Bedankt aan iedereen die erbij was, die ons op sociale media gevolgd heeft, die aan ons gedacht heeft...
 
En bedankt aan u om nu onze website te bezoeken! Alle 500 aanwezige jongeren hebben hun mening neergeschreven en gestemd. Hier kan u alle aanbevelingen lezen, evenals enkele quotes en een samenvatting per parlement.
Veel leesplezier! Spread the word!
 
 
 
Wil je meer foto's van Plenum (b)XL zien? Bekijk ze gerust op Picasa of Facebook!
Jongeren van de Persploeg schreven de dag zelf bovendien het krantje De Vandaag.
Zeker de moeite om eens te lezen!
Het radioprogramma dat de persploeg op het Middagmoment maakte kan je natuurlijk ook herbeluisteren, evenals het filmpje met jongeren hun mening over werk-thema's!
Benieuwd naar hoe het er in zo'n namiddagcommissie en plenaire zitting op Plenum (b)XL aan toe gaat? Bekijk het op ons youtubekanaal!
 

No Rights No Glory projectjaar 3

Tot en met 18 september strijden atleten van over de hele wereld in Rio de Janeiro om Paralympische medailles. De maand ervoor streden er ook al enkele duizenden atleten voor Olympisch goud.
Een groots wereldfeest waarin Brazilië de hoofdrol speelt, maar er is ook een keerzijde van die Olympische medaille.
Sinds drie jaar werken Kiyo ngo en Jeugddienst Globelink samen voor 'No Rights No Glory': een project dat jongeren(groepen) hier (én in het zuiden) tot actie wil aanzetten rond de impact van grote sportevenementen en de link met kinderrechten.

Het afgelopen jaar ging een kerngroep van enkele enthousiaste jongeren aan de slag. Kort voor de start van de Olympische zomer organiseerden ze 'Noite Brasileira' in Filmhuis Klappei in Antwerpen. De avond was gevuld met live muziek, Braziliaanse hapjes en drankjes, een interactieve tentoonstelling en de bekroonde documentaire 'Copa para Quem?'. Met deze avond wilden deze jongeren de aandacht vestigen op de vele mooie aspecten van sport(competities) en Brazilië, maar ook op de wantoestanden die vaak gepaard gaan met het organiseren van masssasportevenementen.

 

 

Ecoshizzel 2016 - De Groene Revolutie

 

Sjarlot de Ecobot trok deze zomer opnieuw langs heel wat speelpleinen om hen uit te dagen om een groene revolutie te ontketenen op het plein.

 

Er werd heel wat geshizzeld, van een restjespicnic op straat tot een kikkertafel uit oude casettes en een zaadbommetjesrevolutie,...

 

Je vindt alle shizzels terug op dit kaftpapier! 

 

 

 

De deelnemende speelpleinen daagden elkaar uit aan de hand van een Haka, indrukwekkend!

 

9100 Toeren

In verschillende van onze Globelink-projecten merkten we dat mobiliteit een thema is dat jongeren beweegt. Vandaar 9100 Toeren. In het schooljaar 2015-2016 lanceerden we dit pilootproject voor jongeren uit de 3de graad secundair van Sint-Niklaas in samenwerking met MOS Oost-Vlaanderen en met de steun van stad Sint-Niklaas. Naast de scholieren zette ook de jeugdraad z'n schouders mee onder dit project. We werkten met het format van een ‘bucket list’: een lijst met opdrachten die je moet afwerken voor je sterft. Of in dit geval: voor het slotmoment. 

In het najaar 2015 gingen de leerkrachten van de Sint-Niklase scholen aan de slag met een tool om hun leerlingen te bevragen. Wat vinden zijn knelpunten en good practices op vlak van veiligheid, ruimtelijke ordening, ecologie en toegankelijkheid? Daarnaast dachten ze ook na over uitdagende opdrachten die volgens hen op de uiteindelijke lijst moeten belanden.

Op 20 april 2016 vond het slotmoment plaats: een feestelijke afsluiter van het project met de betrokken leerlingen en leerkrachten. Bekijk hier de samenvatting van de Critical Mass, een spelletje 'Schepen mag ik overvaren?' en een heuse Picknick the Streets! 

In september 2016 gaan we van start met een tweede editie van dit duurzame mobiliteitsproject: 9400 Toeren wordt het knallende vervolg. In Ninove stomen lagere en secundaire scholen alsook het jeugdwerk zich klaar! 

Ons Pop-Uprestaurant!

 

 

 

 

Deze lente pop'ten er in Aalst, Hamont-Achel en Diest enkele restaurants op waar jongeren hun kijk op duurzame voeding deelden met de buurt.

 

Jeugdbewegingen, jeugdhuizen, dagcentra, speelpleinen,... sloegen de handen in elkaar om een uniek eet-concept op poten te zetten. Van een drie gangen menu op basis van (zelf geoogste) lokale producten tot een bakfietskaravaan met insectenburgers en vegetarische proevertjes! 

 

We gingen langs bij 13 jongerengroepen om hen via een escaperoom onder te dompelen in het thema. Ze werden opgesloten in de wereld van 2050 waar er schaarste is aan voedsel, er heerst honger, oorlog en conflict over water en grondstoffen,... Via raadsels en opdrachten konden ze de code van een duurzaam voedselsysteem ontcijferen en ontsnappen uit dit horror-toekomstbeeld!

 

Eenmaal ontsnapt kozen ze een domein waarrond zij actie wouden voeren: minder voedselverspilling, meer lokale voeding, fair trade, seizoensgebonden producten, minder vlees of verpakking,... Via brainstorms en kook-experimenten kwamen de groepen tot hun eigen pop-upconcept. Hieronder kan je ze allemaal ontdekken!

 

Stampmedia goot de ervaringen van de jongeren in een storymap vol inspirerende filmpjes!
 

Laat het je smaken!

 

storymap

Pagina's