Olie op het Vuur!

BOS+, Globelink en StampMedia gooien olie op het vuur!

In een wervelend vurige activiteit nemen we de problematiek van olieontginning in het Amazonegebied en klimaatverandering onder de loep (woepwoep!) Daarna denken we samen na over een creatieve en eigenzinnige actie. De jonge verslaggevers van StampMedia schrijven ondertussen een artikelenreeks over jongeren en het klimaat, zodat de stem van jongeren luid en duidelijk weerklinkt. Omdat fossiele brandstoffen zo passé zijn!

Wat hebben we jouw groep te bieden?

We komen twee keer langs gedurende  ongeveer 2 uur om je een spoedcursus te geven in duurzaam actievoeren. We leggen kort en bondig uit wat het probleem is met olieontginning, zeker in kwetsbare regio’s als het Amazonewoud. We gaan op een interactieve manier aan de slag met jullie meningen en reacties en we zetten je op weg om een actie met jouw jongerengroep op te zetten.

Een geslaagde actie is leuk om te doen, heeft uitstraling en geeft goesting om nog meer te doen. Dat willen we met jouw groep bereiken!

Voor wie?

Voor jongeren van 15 tot 24 jaar die zich op een of andere manier verenigen (jeugdbeweging, theatergroep, tekenacademie, wereldwinkeliers, sportvereniging…)

 

Wanneer?

In de loop van 2016!

Contact:

Pieter@globelink.be, annelies@globelink.be, 025279194