KRAS Deluxe!

KRAS Deluxe staat voor alles wat gelinkt is aan KRAS, maar waar niet automatisch alle deelnemers zich voor inschrijven. Een extra engagement in feite, vanuit een enorm enthousiasme. Want jawel, KRAS is voor jongeren, maar wordt evengoed door jongeren georganiseerd!

Wat kunnen jongeren, die al dan niet ooit deelnamen aan KRAS, zoal doen binnen KRAS Deluxe? Je kan bijvoorbeeld meeschrijven aan de KRASmap, je kan mede-organisator van Plenum (b)XL worden, een debat voorzitten, journalist zijn voor of op Plenum (b)XL, bekende politici interviewen en zoveel méérrrrr. Check it out!'... 


 

DE AUTEURS!

Doorheen het jaar kom je een vijftal keer samen om de KRASmap mee vorm te geven; welke thema’s en rollen moeten erin staan? Hoe moet de lay-out eruit zien? Wat denken experts ervan? En zelf een stuk schrijven voor de KRASmap! Bovendien houden de Auteurs een test-rollenspel want ten slotte gaan toch 600 jongeren met jullie map aan de slag.

Ole neemt je onder zijn KRAS(se) vleugels!
 


DE PERSPLOEG!

Met het hele team breng je Plenum (b)XL in beeld via de unieke krant van die dag: De Vandaag, film, radio-interviews… Je kiest zelf wat je wil doen en welke vorming je daarvoor nodig hebt; journalistiek, lay-out, fotografie, radio, film? Je komt een drietal keer samen voor het voorbereidende werk en zorgt er zo voor dat alle KRASsers een pracht van een krantje mee naar huis nemen!

Fien neemt je onder zijn KRAS(se) vleugels!

 

DE PLENUM-CREW!
 

Als lid van deze bende zorg je ervoor dat Plenum (b)XL een topdag wordt; je ontvangt politici en experts, je zit een debat voor, je wijst alle jongeren en begeleiders de weg en je sluit de plenaire stemming af. Noem maar op! Zonder deze crew, is er geen Plenum (b)XL!
 
Annelies neemt je onder haar KRAS(se) vleugels!
 


DE MEGAFOON!

Samen met andere jongeren zet je de mening van KRASsers in de kijker; Media-aandacht, interviews,een thunderclap, ... we doen alles om KRAS in de kijker te zetten. Wat te doen na Plenum (b)XL? Een exclusief debat met politici en experts over de aanbevelingen van 600 jongeren? Een voorstelling op de Vlaamse Jeugdraad? Een onverwachte creatieve actie op straat?... Dat beslissen jullie zelf! Want de mening van jongeren is belangrijk!
 
Inaki neemt je onder zijn KRAS(se) vleugels! 
 

Vragen? kras@globelink.be!

Vele KRASse groetjes,

Iñaki, Ole, Annelies, Pieter en Ruth