Ecoshizzel 2016: De Groene Revolutie!

De eerste zonnestralen doen ons al dromen van een stralende Ecoshizzel-zomer. Sjarlot de Ecobot staat te popelen om langs de Vlaamse en Brusselse speelpleinen te trekken met een spannende activiteit!

Eco-wat? Ecoshizzel is een wedstrijd voor speelpleinen. Een medewerker van jeugddienst  Globelink komt naar jullie toe en stelt animatoren al spelend op de proef. Na een activiteit boordevol inspiratie is het aan jullie: via een duurzame actie of ‘Shizzel’ neem je deel aan de wedstrijd en kan je mee dingen naar leuke prijzen!
Deze zomer daagt onze mascotte, Sjarlot de Ecobot, speelpleinen uit om mee te stappen in de groene revolutie!

Hoe revolutionair is jouw plein op vlak van duurzame mobiliteit, voeding en materiaalgebruik? Komt iedereen met de fiets naar het speelplein, 
hebben jullie je eigen moestuin, of organiseerden jullie al eens een ruilbeurs op het plein? Wij ontdekken  samen hoe revolutionair jullie al zijn en dagen je uit nog een stapje verder te gaan!


Tijdens de animatoractiviteit worden de animatoren klaar gestoomd om hun eigen revolutie te ontketenen op hun plein. Ze kiezen het domein waarbinnen zij een voorbeeld willen zijn binnen speelpleinland: duurzame voeding, mobiliteit of materiaalgebruik. Via allerlei samenwerkingsopdrachten veroveren ze de skills van een echte revolutionair, krijgen ze inspiratie rond het thema, en bedenken ze hun eigen revolutionaire actie of ‘shizzel’.


Proef alvast van het ecoshizzel-sfeertje op onze facebookpagina. Binnenkort zullen hier ook de te winnen prijzen verschijnen! 

Praktisch gaat Ecoshizzel zo in zijn werk:

  • We zoeken naar een geschikte datum in juni, juli of begin augustus voor de animatoractiviteit en zorgen dat die activiteit is aangepast aan jullie noden en vragen
  • Jeugddienst Globelink komt naar jullie toe om de activiteit te begeleiden, deze duurt 2.5 uur
  • Nadat Globelink is langs geweest gaan jullie zelf aan de slag met de actie(s) die jullie tijdens de activiteit hebben bedacht. Doot deze actie of 'shizzel' uit te voeren en daar foto's of een filmpje van in te zenden voor half augustus, maken jullie kans op leuke prijzen! Uiteraard krijg je hier nog meer concrete info over als we je bezoeken.

Voor onze sessie volgen we het prijsonderscheid van de VDS. Particuliere speelpleinen betalen €50, gemeentelijke speelpleinen betalen €100. Deze kost omvat vervoerskosten voor de begeleider, de materiaalkost en een begeleidingskost. De facturatie hiervoor gebeurt in augustus, indien mogelijk stelt het speelplein hier zelf een bestelbon voor op.

                                                        Viva La Revolucion!